Thursday, July 14, 2011

Tutvustati loodava Sindi hooldekodu lähteseisukohti

October 20th, 2010
20. oktoobril tutvustati Sindi linnamajas Domino OI OÜ poolt kavandatava eakate hooldekodu projekteerimise ideestaadiumi lähteseisukohti, mille tellijaks oli Sindi linnavalitsus ja töö teostaja OÜ Arhitektuuribüroo Margit Kõrts.
piret-ja-reimo-pool-lahevad-detailplaneeringu-tutvustamisele-sindi-linnavalitsusse
Piret ja Reimo Pool lähevad Sindi Linnavalitsusse detailplaneeringu tutvustamisele
Kogu planeeritava ala suurus on 0,8 ha, mis piirneb põhjast kahe kinnistuga Pärnu maanteel, lõunast ja idast Pärnu maantee äärse pargiga ning lääne serva jääva Wöhrmanni puiesteel oleva elamuga. Planeeringu alal paikneb ka muinsuskaitsealune mälestis, kus praegu asub muuseum.
Planeeritaval alal on vee- ja kanalisatsioonivarustus, elektri- ja sideliinid ning gaasitrass.
Ca 2000 m2 suurusel kinnistul paiknev Pärnu mnt 26 hoone on algselt ehitatud koolimajaks, mille uus omanik on Domino OI OÜ. Arendaja soovib olemasoleva kahekorruselise hoone kapitaalselt remontida ja ehitada osaliselt peale veel kolmanda korruse. Arhitekt Margit Kõrtsi nägemuses tuleb hoone liigendada mahulises mõttes nii kõrguste kui fassaadi osas. Muuseumi suunas peab hoone fassaadiline vaade madalam olema, et mõlemate hoonete visuaalne mahulisus ei näiks ülemäära erinevatena. Üldse tuleb tagada hoone hea arhitektuurne välimus, millele aitab oluliselt kaasa fassaadide liigendatus erinevate mahtudega ja tasakaalustatud proportsioonid.
Lähtuvalt hooldekodu rajamise mõttest on vältimatult vaja taotleda riigilt vaba maad, mis asub hoone taga. Riigi maa arvelt taotletavale krundile soovitakse hoolekodu elanike tarbeks rajada haljasala koos vabaaja veetmise võimalustega. Planeering näeb ette senise haljastuse maksimaalse säilitamise.
Sindi Linnavalitsus on seisukohal, et Pärnu mnt 26 kinnistule hooldekodu kavandamine on linna arengu seisukohalt olulise tähtsusega otsus ja detailplaneeringu lahend pakub avalikkusele suurt huvi. Pärast linnavalitsuse esindajatega kohtumist ütles Domino OI OÜ juhatuse liige Piret Pool, et jääb senise asjaajamise käiguga rahule. Eriti tänulik on firma juhatus abilinnapea Marko Šorinile, kelle vastutusalasse planeeringuga seonduv asjaajmine kuulub.
*
Olgu meeldetuletuseks meenutatud, et Sindi linna loodava hooldekodu idee hakkas konkreetseks tegevuseks vormuma 2009. aasta mais. Oktoobris sõlmis Domino hoone eelostumüügi lepingu ja praeguseks on Pärnu maantee pargi puude taha varjuv maja täielikult välja ostetud. Tulevase hooldekodu eskiisprojekt valmis Margit Kõrtsi arhitektuuribüroos eelmise aasta oktoobris ja detsembris anti see üle Sindi Linnavalitsusele, mis võimaldas viimasel asuda kogu temaatikat endale teadvustama. Käesoleva aasta veebruaris sai linnavalitsuse ehitusinsener firmalt nõutud eskiisasendiplaani ja paar nädalat hiljem esitas Domino avalduse detailplaneeringu algatamiseks. Avaldus koos vajalike dokumentidega suunati volikogule, kus vajalik otsus kinnitati 13. mail. Septembris sõlmiti linnavalitsuse, Domino OI OÜ ja Margit Kõrtsi vahel kolmepoolsete kohustuste leping, mille peamine eesmärk on selles, et Domino tasuks planeeringu käigus tekkivad kulutused

No comments:

Post a Comment